Wat betekend home made bij Bakken op Hakken?

Home made...

Wat is het gevoel of de herinnering,die jij krijgt als je denkt aan home made?

Voor mij persoonlijk is dat een heerlijk warm gevoel van nostalgie en vooral geuren die positieve emoties oproepen.

Ik herinner mij geuren uit de keuken van mijn ouders toen ik ongeveer 5,6 jaar oud was.

De geur van de dampen van de flinke scheut rode wijn die de bodem raakt van de warme pan met de olijfolie,de bijna gekarameliseerde uitjes en de vers gebakken knoflook.

Deze geur,die het hele huis vulde,waardoor ik gelijk wist dat we die avond pasta met bolognese saus zouden eten.Zo lekker!

Telkens als ik nu zelf de rode wijn in de pan schenk,als ik bolognese saus maak,ben ik weer even een klein meisje.

De geur van sucadelapjes die in de warme roomboter werden gelegd bij mijn oma thuis.

Die vervolgens uren lang pruttelden op het gasfornuis.

De geur van de verse bramen die ik met mijn oma,toen ik nog een peuter was,langs de waal plukte en waar we jam van maakten.

Onbespoten en ver weg van alle uitlaatgassen van het verkeer.Zo puur en wild van smaak.

Mijn benen vol met krassen van het pluk avontuur.Natuurlijk ging ik voor de allergrootste,dikste,sappigste bramen gewoon door de prikkels heen,hahaha.

Later,de geur van de pizza's in de oven,in mijn vaders restaurant.

De geur van verse kruiden in zijn restaurant tuin die bij elk vleugje wind langs je heen fladderden als je er langs liep.Geuren die je in een nanoseconde weer terug brachten naar een mooie zomerochtend op een drukke voedselmarkt in Palermo op Sicilie.

Opgegroeid in Tiel brengt de geur van verse,wilde aardbeien mij natuurlijk gelijk terug naar mijn geboortestad.Flipje is een held!

Het klinkt allemaal zo romantisch,dat geuren ,in dit geval positieve,emoties oproepen,maar het komt eigenlijk gewoon door de programmering van ons brein dat we geuren van voedsel in verband brengen met herinneringen en met emoties.

Hersengebieden die geuren waarnemen bevinden zich op dezelfde plek als waar de emotie zit.Het limbische systeem/het emotionele brein.

Als moeder met een passie voor lekker eten betrek ik mijn kinderen al vanaf jongs af aan bij het bereiden van voedsel.

Voor kleine kinderen is samen koken net zoiets als samen toveren.

Je roert wat ingredienten door elkaar,stopt het in de oven en een uur later ga je samen met je mama kijken en heb je gewoon een brood gebakken!

De appeltjes die je plukt uit de boom in je tuin worden opeens omgetoverd tot heerlijk appelmoes voor bij de frietjes die je samen met je moeder hebt getoverd uit nog half bemodderde aardappelen.

Wat een heerlijke emoties en heerlijke momenten samen met je kinderen.

Met mijn Bakken op Hakken catering hoop ik bij mijn gasten ook een mooie herinnering na te laten.

We maakten al heel veel zelf,zoals de pesto,sauzen,limonade,en al het gebak.

Dit jaar zijn de pizza bodems en de verse pasta's ook door onszelf  home made (goed voor de spierballen hahaha).

Het is een beetje extra werk,maar met een goede planning van te voren is het zeker te doen.

De moestuin zal dit jaar ook weer zorgen voor onbespoten groenten/fruit en verse kruiden.

Met mijn caravans,omgetoverd tot mobiele restaurantjes,mag ik ook dit jaar weer op mooie feestjes staan.

We gaan weer voor een mooi seizoen vol positieve emoties!Hartje