Bananenbrood recept

BANANENBROOD

Een super simpel en heerlijk "brood" om samen met je kinderen te maken.

Ingredienten:


4 rijpe bananen
200 gram bruine basterd suiker
1 ei
75 gram boter (roomboter of gewoon smeerboter)
170 gram bloem
1 zakje vanille suiker
1 zakje bakpoeder

TIP:


Als je een extra luxe bananenbrood wilt dan voeg je een handje walnoten in stukjes toe en een handje vol blauwe bessen.Hou je van de smaak van kaneel dan voeg je nog een theelepel kaneel toe aan het mengsel.Deze voeg je op het laatst toe als je alles hebt gemengd en roert het nog even een beetje erdoorheen met een lepel of zo.

BEREIDING:


Oven voorverwarmen 180 graden.


Als je alles netjes wilt mixen met de mixer kan dat uiteraard maar met een vork en garde kan het ook.


Prak eerst de bananen,roer daarna erdoorheen in deze volgorde : de boter ,het ei,de basterd suiker,vanille suiker en bakpoeder.Op het laatst zeef je de bloem boven de mengkom en mix die er dan ook doorheen.


Vet een cakevorm of broodblik in en giet het mengsel er in.


Ongeveer tussen de 45 en 60 minuten in de oven.


Ik hou er van als het nog een beetje klef is dus ik zet met 45 minuten de oven uit en laat het bananenbrood nog een kwartiertje in de warme oven staan voordat ik het er uit haal.
Maar smaken verschillen uiteraard.


Even een klein beetje af laten koelen voordat je het uit de vorm haalt.
Bij mij thuis kunnen we nooit wachten dus voordat het bananenbrood is afgekoeld is de helft meestal al op.


Een simpel maar heerlijk feel good gerecht waardoor je hele huis ook nog eens verrukkelijk ruikt.