Old school Uiensoep

 

Deze heerlijke old school uiensoep is bij mij thuis altijd een hit.Super makkelijk en low budget.Zeker op de regenachtige dagen een heerlijk gerecht.Wij serveren hem zelf met een slice ciabatta er bovenop met gerapste oude kaas.

Benodigdheden: voor 4 personen

 

-klont bakboter of eetlepel olijfolie (of een combi is ook goed).Mag best lekker royaal.

-4 grote uien in ringen gesneden.

-4 groenten bouillon blokjes

-2 liter water

-snuf peper/zout/paprikapoeder en italiaanse gedroogde kruiden.

-balsamico azijn

 

Bereiding:

Doe de bakboter/olie in de soeppan en laat even warm worden/smelten.

Voeg de gesneden uien toe.

Roer geregeld met een houten lepel.

Zet het vuur heel laag zodat de uienringen zeker 25 minuten kunnen "zweten" en uiteindelijk heerlijk zacht en karamel achtig zullen gaan smaken.

Voeg daarna 2 liter water toe en de 4 groenten bouillon blokjes.

Voeg naar smaak zout/kruiden/specerijen toe.

Voeg een eetlepen balsamico azijn toe.

Breng aan de kook en laat daarna nog op een milder vuur 15 minuutjes pruttelen.

 

Serveer de soep in kommen.

Je kan er ook wat oude kaas overheen strooien of wat stukjes ciabatta brood.

 

 

Pasta Sicilian style

Deze pastasaus is simpel en heerlijk!Eindeloos mee te combineren.Ik ga zelf voor de pasta's van Barilla (te koop bij o.a. de Jumbo en AH supermarkt) en de tomaten in blik van Mutti (eveneens sowieso in deze supermarkten te koop).

Maar neem anders gewoon het merk wat binnen je budget past.Ook helemaal prima.

Ik kook de pasta altijd 1 a 2 minuten minder dan op het pak aangegeven.Dit omdat ik altijd de pasta door de saus roer en de pasta dan toch altijd nog een beetje doorgaard.

 

Benodigdheden:

Pasta naar keuze voor 4 personen.

Boter/olie.

2 grote uien.

1 grote teen knoflook.

Peper/zout/italiaanse kruiden.

1 eetlepen suiker.

1 blikje tomatenpuree.

1 blik gepelde tomaten of een blik Mutti kers tomaatjes.

 

Basis pastasaus: 4 personen

 

Pel 2 uien en snijdt deze in kleine stukjes.

Bak ze langzaam in de boter/olie glazig en roer geregeld om met een houten lepel.

Voeg dan een flinke teen knoflook toe (in kleine stukjes gesneden of uit de knoflookpers).

Even samen laten bakken en dan 1 blikje tomatenpuree toevoegen.Alles doorroeren en 1 minuutje laten bakken .

Voeg 1 blik gepelde tomaten toe of 1 blik kers tomaten van Mutti.

Roer alles door elkaar en voeg 1 eetlepel suiker toe.

Voeg wat peper en zoet toe en Italiaanse kruiden.

Je saus mag een minuut of 5 zachtjes doorpruttelen terwijl je af en toe roert.

Dit is de snelle basis saus.Je kan een aantal ingredienten toevoegen op het laatst en heel even mee laten garen als je zou willen,zoals:

Uitgelekt blikje met tonijn in water of olie.

Rozijnen en pijnboompitjes.

Zwarte ontpitte olijven.

 

De pasta giet je af en roer je daarna door de saus.

Serveren met geraspte Italiaanse kaas.

 

Bananencake recept

Bananen cake 

 

Altijd een feest om te maken.Super easy en simpel.Een heerlijk gerecht zowel warm als koud.

 

Benodigdheden:

75 gram zachte boter

170 gram bloem

3 grote rijpe bananen

1 eitje

200 gram bruine basterdsuiker (licht of donker)

1 zakje vanille suiker

1 snufje zout

1 theelepel baking soda

 

Bereiding:

Oven verhitten naar 180 graden.

Prak de bananen in een kom en roer de boter,eitje,basterduiker en de vanille suiker er door.

Voeg het snufje zout en de baking soda er door.

Daarna de gezeefde bloem er bij.

Het mengsel in een ingevet cakeblik scheppen en ongeveer 45 tot 60 minuten in de oven.

Wij houden van een lichtelijk kleffe cake dus met 45 minuten gaat hij bij ons uit de oven.